VERKSAMHET

Vår vision är att alla ska ha möjlighet att utöva tennis på olika nivåer, från motion till elit.
Strömstad tennisklubbs övergripande syfte är att skapa en verksamhet där generationer möts, stimuleras, trivs och inspireras till idrott, från motion till elit, från de yngsta till de äldsta. Så oavsett vilken ålder du är i och hur mycket du vill spela så ska vi kunna erbjuda tennis för just dig.

Juniortennis

I juniortennisen är idén att ge en systematisk uppbyggnad av färdigheter som behövs när man börjar spela på större bana och med hårdare/snabbare bollar. Barnen introduceras för de slagtekniska och taktiska basfärdigheter som kommer att underlätta för mer avancerad teknisk och taktisk inlärning på sikt. Tennisregler börjar bli allt mer viktigt så som att döma på sin sida och tennisräkning osv. Olika tävlingsmoment som matchspel eller andra lekfulla tävlingsformer är också viktiga delar i träningen.

Som junior kommer du också i kontakt med träningsläger och tävlingsspel. Klubben erbjuder läger tillsammans med andra klubbar både på hemma- och bortaplan. Tävlingsspel finns både som individuella tävlingar och där du representerar Strömstad tennisklubb i ett serielag tillsammans med klubbkompisar.

 

Padeltennis

I anslutning till tennishallen har vi en padeltennisbana utomhus. Här kan du spela åretrunt (om det inte ligger snö på banan). Banan är belyst så att det fungerar bra att spela vid mörker också. Strömstad tennis bedriver ingen träningsverksamhet i padeltennis men du är välkommen att låna rack och spela på enstaka timmar eller på ett abonnemang med återkommande tid. I klubben anordnas interna seriespel i padeltennis.

Privatlektion

Vill du finslipa på tekniken eller bara få lite extra träning? Då kan en privatlektion vara ett bra alternativ. Här får du tips och råd för just dig.

 

Räkan

Räkan är vår årliga tennistävling som anordnas i mitten av juli. Här erbjuds spel i klasser från 10 år och uppåt. I samband med Räkan finns möjlighet att anordna klubbresa till Strömstad och vi hjälper till med boende och tips på andra aktiviteter om så önskas.

 

Tennislekis/Minitennis

Tennislekis vänder sig till barn i åldrarna 4-6 år och minitennis för de mellan 6-7 år. Här spelar vi tennis med en mjukare boll på en liten bana och vi lägger stort fokus på att träningen ska vara lekfull och rolig. Alla övningar som görs är lekfyllda även om det är med boll eller utan. Barnen utmanas i samarbete, rack och bollövningar samt roliga lekar. Slagen forehand, backhand och volley introduceras i grundläggande former.

Målet är att få en introduktion till tennis som skall skapa ett livslångt intresse.

Rack finns att låna i hallen

Tennislekis- och minitenniskurserna är 10 gånger långa.

För mer info kontakta

Chistian Lind - christian.lind@gottebiten.se

Henrik Nordvald - hnorvald@hotmail.com

Vuxentennis

Vi kan erbjuda en annorlunda och utmanande form av motion samtidigt som du utvecklar ditt tennisspelande och blir en tekniskt bättre spelare.

Vi har gruppträning i olika nivåer från motion till tävlingsspelare. Som vuxenelev erbjuds du också möjligheter att vara med på olika läger under året.